Ultimele știri

Maica Domnului – un Izvor de Tamaduiri nesfârșit

   În data de 13 aprilie 2018, în Vinerea Luminată, la praznicul Izvorului Tămăduirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din oraşul Chişinău (preot paroh protoiereu Anatolie Goncear).

   Cu binecuvântarea Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, părintele Anatolie a rostit un cuvânt ziditor de suflet, cu referire la însemnătatea sărbătorii care este “o sarbatoare reală, trăită de creștini” iar pentru noi toți “Maica Domnului  este un Izvor de Tamaduiri nesfârșit”.

   În cadrul Sfintei Slujbe, părintele Ioan Banari, care este slujitor al bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” și inspector bisericesc al Mitropoliei Basarabiei, a fost decorat de către ÎPS Petru cu distincția bisericească Dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, în semn de apreciere pentru activitatea pe care o desfășoară.

   După Sfânta Liturghie, urmând tradiţia pentru această sărbătoare soborul de preoţi au săvârşit slujba Aghiasmei Mici la fântâna din curtea bisericii precedată de tradiționalul înconjur al sfântul locaş.

  În final Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a adresat un cuvânt de felicitare tuturor celor prezenți și părintelui paroh pentru tot efortul pe care îl depun în edificarea Sfântului Locaș.

   Părintele Anatolie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru pentru vizită şi preoţilor pentru conslujire, invitând credincioşii şi clericii la o agapă frăţească.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img