Ultimele știri

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Chișinău și a fost întâmpinată la aeroport de ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei

Bucurie și emoție la Aeroportul Internațional Chișinău. Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în Republica Moldova, fiind întâmpinată de ierarhii Mitropoliei Basarabiei, în frunte cu Părintele Mitropolit Petru, care au fost însoțiți de reprezentanții eparhiilor, consilieri și protopopi, dar și de credincioși care au venit să participe la acest moment solemn.

După cântarea troparelor Învierii, Părintele Mitropolit a transmis câteva gânduri duhovnicești, menționând că Lumina de la Ierusalim este o minune dumnezeiască ce adună popoarele laolaltă și un semn puternic al credinței ortodoxe în minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, Mitropolitul Basarabiei a transmis încă odată un mesaj de recunoștință către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru binecuvântarea și suportul oferit, respectiv Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru mijlocirea în organizarea logisticii.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită, și a ajuns la credincioșii din Republica Moldova cu o cursă avia specială, pusă la dispoziție de Patriarhia Română. Momentul a fost unul deosebit pentru creștinii ortodocși, care așteptau cu nerăbdare să primească acest dar al Luminii necreate în seara de dinaintea Învierii.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este un simbol sfânt al creștinătății, care este adusă de Mitropolia Basarabiei pentru al treilea an consecutiv și este considerată o mare binecuvântare pentru toți cei care o primesc.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img