Ultimele știri

Liturghie arhierească în ziua Sfintei Treimi la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Luni, 24 iunie 2024, credincioșii din Chișinău s-au adunat la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” pentru a cinsti marea sărbătoare a Sfintei Treimi. Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul Eparhial.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care au înfrumusețat slujba prin interpretarea lor armonioasă și plină de evlavie.

După ce credincioșii prezenți s-au făcut părtași Tainei Euharistice, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a ținut un cuvânt de învățătură despre praznicul Sfintei Treimi și instituirea acestei sărbători de către Sfânta Biserică. În predica sa, ierarhul a subliniat importanța adorării Sfintei Treimi în viața creștinului ortodox și a explicat semnificația teologică a acestei mari sărbători.

„Datoria noastră este să frecventăm regulat biserica, în care e concentrată în mod desfăvârșit sfinţenia şi iubirea Sfintei Treimi, Care ne izbăvește de patimi şi de neputinţe, oferindu-ne iertare, putere, bucurie şi belşug de daruri duhovniceşti. Se cuvine să rugăm pururea pe Preabunul nostru Dumnezeu, Cel în Treime închinat, ca să ne lumineze cu Darul Său, spre a înţelege şi a ţine minte dogmele cele preasfinte şi deplin adevărate ale credinţei noastre celei dreptmăritoare”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a îndemnat credincioșii să rămână statornici în credință și să participe activ la viața Bisericii, subliniind importanța rugăciunii, a postului și a milosteniei în urcușul lor spre mântuire. „Să fim mărturisitori ai credinței noastre prin fapte bune, să aducem bucurie și pace în jurul nostru și să ne străduim să trăim după învățăturile Evangheliei.”

La finalul slujbei, credincioșii au primit binecuvântarea arhierească a Mitropolitului și au fost încurajați să continue să trăiască în dragoste și comuniune cu Dumnezeu și cu aproapele. Sărbătoarea Sfintei Treimi a fost un prilej de înnoire duhovnicească, de sporire a culturii duhovnicești și de întărire în credință pentru toți cei prezenți.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img