Ultimele știri

Liturghie Arhierească în Ziua Sfintei Treimi la Mănăstirea Găvănoasa – Cahul

   În a doua zi după Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, în ziua în care creștinii ortodocși prăznuiesc Ziua închinată Sfintei Treimi(05.06.2017), Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a Săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la la Mănăstirea cu hramul „Pogorarea Sf. Duh” din localitatea Găvănoasa raionul Cahul(maică stareță monahia Nicolicioiu Dionisia). La slujbă au fost prezenți PC preot Iulian Budescu – vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei precum și alți preoți din cadrul aceleiași eparhii.

   După săvârșirea Serviciului Divin, Întâistătătorul Mitropoliei basarabiei a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la însemnătatea sărbătorii și la înțelegerea uniunii Sfintei Treimi, manționând, printre altele: „Înțelegerea Ununii dintre Persoanele Sfintei Treimi presupune o trăire deosebită cu multă rugăciune și evlavie. Încercarea de a înțelege această Taină, după înțelesul simplu omenesc nu poate duce decât la erezie. Astăzi, ca și în vremurile sfinților părinți de altfel,  avem încercări de interpretări ale acestei Mari Taine, însă nu oricine și oricând poate înțelege sau cuprinde, cu mintea omenească Ceea ce Este de Necuprins.    

   Sărbătoarea Sfintei Treimi, are ca scop să ne facă să înțelegem că fiecare Persoană a Sfintei Treimi trebuie cinstită în orice moment al vieții noastre. Acesta este și motivul pentru care noi, creștinii ortodocși, ne mărturisim credința prin însemnarea cu sfânta Cruce: În numele Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Amin”.

   Cu aceeași ocazie PC preoți Varsanufie Bordeianu(preot slujitor al mănăstirii de la Găvănoasa ) și PC preot Ionut Recoșeanu(paroh al bisericii “Sf. Ier. Nicolae”  din loc. Cuza Vodă, r-n Cahul) au fost decorați de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, cu distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img