Ultimele știri

Liturghie arhierească în ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, la biserica „Sf. Martiri Brâncoveni” din Soroca

În data de 15 februarie 2017,  în ziua prăznuirii Întâmpinării Domnului (stil vechi), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la biserica cu hramul  „Sf. Martiri Brâncoveni” din oraşul Soroca (preot paroh Sorin Huluţă – protopop de Soroca).

La sfârşitul Sfintei Liturghii, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învăţătură despre însemnatatea Praznicului Întâmpinării Domnului, în care, printer altele a menţionat:  „Mântuitorul Hristos a acceptat să fie adus în templu la patruzeci de zile,  pentru a plini legea veche, dar şi pentru a întări legea cea nouă şi a da exemplu de urmat tuturor creştinilor.  Astăzi, când avem mulţi învăţători de lege falşi, este mai important ca niciodată ca părinţii să-şi aducă copii la biserică pentru a fi botezeţi, imbisericiţi şi apoi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Termenul de 40 de zile este menţinut şi până astăzi în practica bisericească, atunci când este rânduită, conform tradiţiei, rugăciunea de dezlegare a mamei şi are loc îmbisericirea copilului”.

Cu această ocazie vlădica Petru a apreciat munca părintelui Sorin, atât în calitate de protopop de Soroca, cât şi ca paroh al bisericii, pe care o păstoreşte.

La întoarcere întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vizitat parohia „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din localitatea Alexandru cel Bun, r-n Soroca (preot paroh Iulian Damian), apreciind munca depusă de părintele paroh, care într-un timp relativ scurt, a reuşit să ridice o biserică pentru comunitatea de credincioşi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img