Ultimele știri

Liturghie Arhierească în Duminica a 6-a la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

  În Duminica a 6-a după Paște, ÎnaltPreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți de pe ambele maluri ale Prutului,  la Paraclisul Mitropolitan “Sf. Ioan Teologul” din Chișinău.

  Din soborul de preoți a făcut parte și PCuv. Părinte arhimandrit Arsenie Butnaru, stareţul Mănăstirii Vlădiceni – Iași.

  În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Gabriel – Andrei Gherasă, a fost hirotonit în treapta de preot.

  La sfârșitul Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, Părintele arhimandrit Arsenie, a rostit un frumos cuvânt de învățătură, în care s-a referit la evanghelia zilei, dar a făcut referire și la activitatea preoțească, pe care a pășit tânărul părinte Gabriel, fiul său duhovnicesc, și responsabilitatea pe care o are această misiune.

   În final vlădica Petru l-a felicitat, la rându-i, pe tânărul hirotonit, atenționând că va avea nevoie de multă răbdare, curaj și verticalitate, în îndeplinirea misiunii încredințate.

  Părintele Gabriel i-a mulțumit Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei, pentru încrederea acordată, luându-și angajamentul că va depune maxim de efort pentru a fi un preot cu merite.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img