Ultimele știri

Hristos S-a înălțat!

   La, 06 iunie 2019, de praznicul Înălțării Domnului, ÎnaltPreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău, cu hramul „Sf. Ioan Teologul”, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, ai Mitropoliei Basarabiei.

   În cuvântul de învățătură, ÎnaltPreasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea Praznicului Înălțării Domnului la Ceruri, vorbind despre binecuvântarea acordată ucenicilor Săi de către Domnul nostru Iisus Hristos în momentul Înălțării Sale la Ceruri, ca ultim act pământesc al Mântuitorului, dar și despre reașezarea Sa în slava Sa cerească.

   De asemenea, înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei, a mai amintit, ]n contextul sărbătoririi Zilei Eroilor, concomitent cu Înălțarea Domnului, despre menirea de a fi erou al Neamului, această demnitate aparținând “celor care și-au asumat crucea de a fi propovăduitori ai păcii, propovăduitori ai binelui obștesc şi apărători ai libertății și demnității de a fi ortodox și roman, în același timp, mai ales în acest spațiu multîncercat al Basarabiei”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img