Ultimele știri

Legătura strânsă dintre Casa Regală a României și Mitropolia Basarabiei: Vizita Principesei Sofia la Chișinău

Astăzi, într-un eveniment simbolic deosebit de semnificativ pentru comunitatea noastră, Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, a fost primită cu bucurie la sediul Mitropoliei Basarabiei. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Petru, a purtat un dialog constructiv cu Alteța Sa Regală, abordând subiecte de mare importanță precum filantropia, educația, spiritualitatea și cultura poporului român basarabean.

Această întâlnire subliniază legătura solidă dintre Casa Regală a României și Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, două instituții care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale.

Evenimentul a fost onorat și de prezența Domnului Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova, care a însoțit delegația Principesei Sofia.

Delegația Mitropoliei Basarabiei a fost formată din Părintele Arhidiacon Maxim Sturza și Părintele Constantin Olariu, consilieri mitropolitani. Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza a prezentat oaspeților cele mai importante proiecte în desfășurare ale Mitropoliei, respectiv inițiativele care vor fi implementate în cel mai scurt timp cu suportul autorităților de la București.

Alteța Sa Regală s-a arătat profund interesată și impresionată de opera social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

La finalul discuțiilor, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a adus mulțumiri Principesei Sofia a României pentru onoarea conferită Centrului Eparhial de la Chișinău, prin vizita deosebită a unui membru al Casei Regale. În semn de înaltă prețuire și dragoste creștinească, ÎPS Părinte Mitropolit a oferit Alteței Sale Regale o icoană argintată a Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea tuturor creștinilor.

ÎPS Părinte Mitropolit Petru dăruindu-i o icoană a Maicii Domnului, Alteței Sale Regale, Principesa Sofia a României

La rândul său, Principesa Sofia a înmânat Ierarhului o carte sub propria semnătură, intitulată „Mănăstirea Română: Sărbătorind Comunitățile Spirituale ale României”, exprimând astfel recunoașterea și aprecierea Sa pentru implicarea, jertfelnicia și resursele duhovnicești inepuizabile ale Mitropoliei Basarabiei în slujba binelui societății.

Această întâlnire remarcabilă reprezintă o dovadă a colaborării strânse dintre instituțiile care susțin dezvoltarea și binele comunității noastre și marchează o pagină importantă în istoria relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română din stânga Prutului și Casa Regală a României.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img