Ultimele știri

ÎPS Petru a vizitat stadiul lucrărilor de construcție a mănăstirii din Zahareuca

   În data de 4 octombrie 2018, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei a efectuat o vizită de lucru la mănăstirea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din localitatea Sărătenii Vechi – Zahareuca, r-ul Teleneşti.

   Mănăstirea din Zahareuca este realizată din inițiativa și cu contribuția directă a PC preot Protoiereu Andrei negară care este și administratorul complexului monastic.

   Mănăstirea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Zahareuca, raionul Teleneşti a fost înregistrată la Ministrul Justiţiei la 28 mai 2014. Slujba de sfinţire a lotului şi punerea pietrei de temelie a biserici mănăstirii a avut loc pe data de 12 august 2014 şi a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. La sfânta slujbă a participat şi PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, actual episcop de Bălți, PC părinte Andrei Negară, administratorul mănăstirii şi PC părinte Veaceslav Platon, slujitorul mănăstirii „Sfântul Teodor Tiron şi Sfânta Cuvioasa Teodora de la Sihla” din satul Ulmu, raionul Ialoveni. La slujba de sfinţire a fost prezent şi domnul Vadim Vacarciuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Lucrările la fundaţia bisericii au început la 18 mai 2015. La moment se muncește pentru amenajarea unui paraclis care să servească ca loc de oficiere a slujbelor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img