Ultimele știri

ÎPS Petru: “Toată viața noastră să însemne o căutare continuă a vieții veșnice și a bucuriei dumnezeiești”

   În cea de-a treia Duminică după Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, în data de 25 iunie curent, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru s-a aflat în vizită la parohia “Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei)  unde, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

   Cu această ocazie, la sfârșitul Serviciului Divin, vlădica Petru a rostit în fața celor prezenți un frumos cuvânt de învățătură cu referire la pericopa evanghelică citită, în care, printre altele, a menționat: “Evanghelia citită astăzi, are rolul de a pune ordine în viața noastră de zi cu zi. Noi oamenii, avem datoria continuă de a-I sluji Lui Hristos și de a avea drept scop în viață dobândirea Împărăției Lui Dumnezeu. În realitate, însă alergăm după lucrurile materiale, bani, case, hrană, îmbrăcăminte scumpă e.t.c. și uităm  esențialul, adică urmarea Lui Hristos.

   Mântuitorul Hristos ne îndeamnă să nu ne îngrijim de ce vom mânca, nici cu ce ne vom îmbrăca, dându-ne exemplul păsărilor care nu seamănă nici nu seceră și nici nu adună în hambare și Dumnezeu le hrănește. Să nu înțelegem prin aceasta că  ne-ar îndemna la lenevie. Nicidecum. El vrea să ne ferească de grija exagerată pentru toate aceste lucruri materiale trecătoare și să ne facă fii vrednici de Împărăția Lui Dumnezeu, care odată moștenită nu se va lua de la noi. Toată viața noastră ar trebui să însemne o căutare continuă  a vieții veșnice și a bucuriei dumnezeiești.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img