Ultimele știri

ÎPS Petru: „Tatăl Cel Ceresc ne așteaptă mereu să ne întoarcem la El, indiferent cât de mult am rătăcit”

Duminică 12 februarie 2017,  în Duminica Fiului Risipitor(Pomenirea Sf. Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia  „Adormirea Maicii Domnului” din loc. Climăuți, r-n. Dondușeni(preot paroh Sergiu Marițoi – protopop de Donduşeni şi Edineţ).

După oficierea Sfintei Liturghii, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învăţătură, cu referire la Evanghelia zilei, în care a menţionat:  „Mulţi dintre noi, la un moment dat suntem tentaţi să alergăm în lume după placeri lumeşti, averi şi multe alte lucruri ce nu ne sunt de folos, ca într-un final să ajungem a ne întoarce înfrânţi şi umiliţi, la Tatăl nostru, Cel din Ceruri, care ne aşteaptă mereu, asemeni tatălui din Parabola Fiului Risipitor.  De aceea este important să nu ne desprindem de braţele Bunului Dumnezeu – Biserica, căci adevărata bogăţie o aflăm numai aici. El mereu ne aşteaptă, prin preoții bisericii, şi atunci când revenim, bucurie mare se face în Ceruri”.

Referitor la activitatea  Sfinţilor Trei Ierarhi, prăznuiţi în aceeaşi zi, înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei a menţionat: „Pe aceşti trei mari ierarhi ai bisericii noastre îi prăznuim separat în zile diferite. Dar s-a hotărât ca să îi sărbătorim şi împreună pe aceşti  trei sfinţi luminători ai Bisericii, sau trâmbiţele Duhului Sfânt căci îi uneşte dragostea şi dedicaţia pentru Biserica Lui Hristos”.

În final s-a oficiat un Tede-um de mulţumire Lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, în cinstea părintelui paroh , a păstoriţilor săi şi a tuturor ctitorilor şi donatorilor sfântului locaş, după care a avut loc slujba de sfinţire a clopotelor noi, care au fost donate un bun creștin, Teodor Eşanu din Chişinău, după ce clopotele vechi s-au topit în urma incendiului devastator din 29 noiembrie 2016.

Înaltpreasfințitul părinte Petru, a apreciat osteneala părintelui paroh, care este un bun organizator, harnic gospodar și un bun pastor, care în ciuda tuturor încercărilor a reușit să aranjeze acest paraclis, într-un timp foarte scurt.

Preacucernicul Părintele Sergiu a mulţumit pentru vizită, binecuvântare arhierească şi susţinere, întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, invitându-l să mai vină şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Notă: Parohia din Climăuți a trecut prin grele încercări la sfârșitul anului trecut, când la data de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche, datată din anul 1834, a ars în proporție de 80 la sută. Părintele paroh a reușit să reamenajeze  lângă biserica arsă, un nou locaș de rugăciune. La aceasta au contribuit credincioși din parohie dar și din alte parohii, care au fost mobilizați de preoții parohi, solidari cu părintele Sergiu. Cu această ocazie părintele a ținut să mulțumească tuturor clericilor și enoriașilor pentru sprijin, atât material cât și spiritual.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img