Ultimele știri

ÎPS Petru “Și noi trebuie să ascultăm de îndemnul la pocăință a Sfântului Ioan Botezătorul”

În data de 15 ianuarie curent, în Duminica dinaintea Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Biserica cu hramul  „Sf. Apostol Andrei” din orașul Ungheni(preot paroh Dănuț Chirilă).

După săvârşirea Sfintei Liturghii vlădica Petru a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a menționat: „În această zi, dinaintea Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, se cuvine ca și noi cei de astăzi, să ascultăm îndemnul la pocăință a Sfântului Ioan Botezătorul, căci noi avem nevoie de aceasta mai mult decât oricând, în această lume zbuciumată. Să fim mai buni, mai blânzi și mai lesne-iertători cu semenii noșri, pentru că numai astfel vom putea spera la un loc în Împărăția Lui Dumnezeu”.

După aceasta, în semn de apreciere, pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă, parohul bisericii, părintele Dănuț Chirilă,  a primit din partea Înaltpreasfinţitului Petru, Distincția Bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

Părintele paroh i-a mulţumit ÎPS Petru pentru vizită şi l-a invitat şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img