Ultimele știri

ÎPS Petru săvârșește slujba din Duminica a VI-a după Pogorârea Sfântului Duh la Paraclisul Mitropolitan

În Duminica a VI-a după Pogorârea Sfântului Duh, creștinii din Chișinău au avut prilejul de a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”.

Evenimentul a adunat un sobor de diaconi, preoți și credincioși care au venit să se roage, să ia parte la Jertfa cea de Taină și să asculte cuvântul de învățătură rostit de Părintele Constantin Olariu, cunoscut pentru frumusețea și profunzimea tâlcuirilor sale.

În cuvântul său, Părintele Constantin a dezvăluit înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice citite în această Duminică, despre vindecarea slăbănogului din Capernaum. Predica sfinției sale a fost îndreptată către înțelegerea profunzimii credinței, nădejdii și rugăciunii în relația cu Dumnezeu.

Cu o atmosferă de înălțare duhovnicească, amplificată de răspunsurile liturgice oferite de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, participanții au fost îndemnați să mediteze asupra puterii vindecătoare a lui Hristos și să înțeleagă că credința ne poate vindeca sufletele de slăbiciuni și ne poate izbăvi de necazuri.

În predica Înaltpreasfinției Sale, Părintele Mitropolit Petru, a subliniat importanța încrederii în mila dumnezeiască și a rostit un cuvânt de mângâiere și încurajare pentru toți credincioșii prezenți.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a acordat binecuvântarea arhierească și a exprimat mulțumiri tuturor credincioșilor prezenți pentru participarea lor la această sărbătoare duhovnicească.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img