Ultimele știri

ÎPS Petru: „Pentru a-L primi pe Mântuitorul Iisus Hristos avem nevoie de o pregătire specială”

   În data de 31 decembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   După oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot slujitor al Paraclisului Mitropolitan, Victor Ghimpu a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la importanța momentului trecerii dintre ani(pe stil nou) și la pregătirea duhovnicească pentru Marele Praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos(stil vechi).

   În completare, Întâistătătorul Mitropolie Basarabiei ÎPS PETRU, printre altele, a menționat:  „Câteva zile ne despart de Praznicul Naşterii Domnului, când vom serba marea minune pe care o făcut-o  Dumnezeu, după cum spune Sfântul Vasile cel Mare – Dumnezeu s-a coborât din cer, s-a întrupat, s-a făcut asemenea nouă, dar fără de păcat, pentru a ne elibera din robia păcatului şi a ne reaşeza în demnitatea de fii ai lui Dumnezeu după har, din care am căzut din propria noastră dorinţă. Duminica de astăzi este Duminica dinaintea Naşterii Domnului şi ne arată că generaţii de-a rândul Dumnezeu a pregătit omenirea pentru a-L primi pe Cel pe care îl aştepta ca să zdrobească capul şarpelui, adică pe diavol.

   Pentru a-L primi pe Mântuitorul Iisus Hristos avem şi noi nevoie de o pregătire  specială, de aceea Biserica a rânduit o perioadă de şase săptămâni pentru ca în post şi rugăciune mai intensă să pregătim inimile noastre pentru a-L primi pe pruncul Iisus. Să avem în vedere că Mântuitorul nu vine în inima unde este invidie, ură, vrajbă, ci acolo unde este dragoste, milostenie şi bunătate. Să ne împodobim sufletele cu aceste virtuţi pentru ca Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos să fie un praznic al fericirii, al luminii şi al bucuriei duhovniceşti”.

   Totodată Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit și Exarh i-a felicitat pe toți cu sfârșitul și începutul unui nou an civil, urându-le multă sănătate și împliniri duhovnicești.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img