Ultimele știri

ÎPS Petru a participat la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău

   În ziua de vineri, 25 octombrie 2019, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a participat la Cimitirul Eroilor Români din municipiul Chișinău, la evenimentul organizat de către Ambasada Română la Chișinău, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române.

  La eveniment a fost present și Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, dar și alte oficialități din cele două țări.

  ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, a fost însoțit de câțiva preoți din administrația eparhială.

  În cuvântul rostit, după săvârșirea parastasului de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit a menționat: „Întotdeauna ne adunăm în locul acesta ca să-i cinstim pe acești viteji care au căzut pe câmpul de luptă. Ei au căzut ca să ne aducă nouă libertate și o viață mai bună”.

   În discursul Său, domnul Ambasadorul Daniel Ioniță, a spus că ziua de 25 octombrie este sărbătorită „pentru a mulțumi soldaților pentru sacrificiul adus de-a lungul anilor pentru devenirea României ca stat independent și suveran, membru respectat al comunității internaționale”.

   „Venim aici an de an, pentru a vărsa o lacrimă de recunoștință în cimitirul unde își dorm somnul de veci soldați români, ruși, austrieci, francezi, cehi, polonezi, care și-au pus dragostea de țară deasupra propililor vieți” – a mai adăugat Excelența Sa.

   Notă: Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost amenajat în perioada interbelică pentru a adăposti osemintele militarilor români, ruși austrieci, francezi, polonezi, căzuți în primul război mondial. După anul 1941, aici au fost amenajate mormintele pentru militari români căzuți în al doilea război mondial. Cimitirul a funcționat până în anul 1959. De atunci, cimitirul a ajuns în paragină, în prezent se mai păstrează doar construcția monumentală de la intrare și fundația capelei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img