Ultimele știri

ÎPS Petru a participat la inaugurarea bustului Regelui Ferdinant de pe Aleea Domnitorilor – Consiliul Raional Călărași

  În ziua de sâmbătă 12 octombrie 2019, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a participat la inaugurarea bustului Regelui Ferdinant I, în incinta sălii ,,Alexandru Baltaga,, a Consiliului Raional Călărași.

  La eveniment au Participat Conducerea Consiliului Raional, consilieri raionali și orășănești cât și reprezentanți ai societății civile. De asemenea, a fost prezentă și delegația din România Județul Prahova în frunte cu Mircea Cozma și Ludmila Sfârloagă.

  ÎnaltPreasfințitul Mitropolit Petru al Basarabiei a binecuvântat acest eveniment istoric care a avut loc astăzi la Călărași, prin oficierea slujbei de sfințire a bustului, fiind înconjurat de un sobor de clerici din cadrul protopopiatului Călărași, al Mitropoliei Basarabiei, în frunte cu părintele protopop Valeriu Enachi.

  Acest bust completează busturile domnitorilor Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și Monumentul Eroilor de pe Aleea Domnitorilor, din Parcul Central al orașului Călărași. Ideea amplasării busturilor de pe Aleea Domnitorilor, din Parcul Central aparține domnului Sergiu Artene, Președinte al Raionului Călărași și a fost inițiată în anul 2015.

  Pentru efortul și dăruirea arătată în slujba bisericii strămoșești și a neamului nostru, domnul Sergiu Artene a fost gratificat de către Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei  cu înalta distincție bisericească Ordinul Sf. Ștefan cel Mare Grad I.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img