Ultimele știri

ÎPS Petru: „Orice început de an trebuie să fie un prilej de meditație asupra faptelor noastre”

În data de 01 ianuarie 2017, în Duminica dinaintea Naşterii Domnului (a Sfinţilor părinţi după trup a Domnului) și prima zi a Noului An 2017, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, în cuvântul său de învăţătură, s-a referit la pericopa evanghelică a duminicii, în care a ţinut să precizeze: „Evanghelia zilei de astăzi ne înșiruiește genealogia Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prin această „genealogie”, Sfântul apostol și evanghelist Matei ne aduce mărturia asupra apartenenței Lui Hristos în istorie din „poporul ales” al Lui Dumnezeu. Lista începe cu Avraam și continuă cu împăratului David și Solomon, și fiind completată de alte nume, unele mai cunoscute, altele mai puțin cunoscute dar într-un final ajungând la Iosif, logodnicul Mariei. Prin această„înșiruire” a numelor evanghelistul Matei ne arată strânsa legătură dintre Vechiul și Noul Testament. ”

În altă ordine de idei, vlădica Petru a ținut să îi felicite pe cei prezenți cu sosirea noului an, conform  calendarului civil: „Anul care a trecut, a fost un an cu încercări dar și cu realizări frumoase. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale cele bogate și Îl rugăm ca în anul care a sosit deja să reverse darurile și binecuvântarea Sa peste noi. La acest început de an să medităm asupra faptelor noastre din trecut, pe cele bune să nu renunțăm să le facem iar pe cele rele să încercăm a le transformăm în bune” .

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img