Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Viața și curajul Sfântului Dimitrie să fie o pildă pentru noi toți”

În data de 8 noiembrie curent, de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir,  Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia „Sfântul Dumitru” din localitatea Roșcani, raionul Strășeni (preot paroh Victor Răstășanu).

La sfârşitul Sfintei Slujbe a fost oficiat un Te-Deum, după care ÎPS Petru a ținut un cuvânt de învățătură despre viața plină de sfințenie a Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir, în care a menționat: „Viața și curajul Sfântului Dimitrie să fie o pildă pentru noi toți, o pildă de dăruire și jertfă pentru Hristos. Să avem înțelepciunea și curajul să-L mărturisim pe Hristos în orice împrejurare, să dăm dovadă de tărie morală de a-i chema și pe alții la învățătură Lui, să avem îndrăzneală să ne împotrivim dușmanilor de azi ai Lui Hristos, așa cum a făcut-o Sfântul Dimitrie. Astfel ne vom dovedi fii vrednici ai Bisericii noastre și următori ai poruncilor Lui Hristos, Domnul nostru”.

În final, Vlădica Petru a mulțumit tuturor celor prezenți, în mod deosebit celor care au contrubuit la renovarea sfântului locaș, „înmulțind astfel talanții primiți în dar de la Preamilostivul Dumnezeu, apărând credința ortodoxă și lucrând pentru binele bisericii”. Iar domnii Constantin Sula, Iurie Zmeu și Iurei Zavtoni s-au învrednicit din partea Întâistătărorului Mitropoliei Basarabiei de Distincții de vrednicie.

Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img