Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Să rămânem via cea binecuvântată care dă roadele sale lui Dumnezeu”

Imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei” (Matei 21, 43)

În data de 18 septembrie curent, în Duminica a XIII-a după Rusalii; cinstirea Sf. Proroc Zaharia și Dreapta Elizabeta; Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea Pogorârea Duhului Sfânt și Nașterea Maicii Domnlui din localitatea Găvănoasa, rn. Cahul (stareță preacuvioasa monahie Dionisia Niculicioiu).

La sfârșitul slujbei, ÎPS Petru a ținut un cuvânt de învățătură  în care a tâlcuit evanghelia duminicii, unde a ținut să accentueze: Parabola de astăzi este ușor de descifrat: Stăpânul este Dumnezeu, via simbolizează Legea veche, iar lucrătorii sunt conducătorii poporului. Dar, cu alte cuvinte, via, mai poate  fi și lumea cu toate bunătăţile sale, iar noi oamenii suntem cu toţii lucrători în via lui Dumnezeu, pe care se cuvine s-o înnobilăm, s-o desăvârșim prin munca noastră. Suntem născuți aici şi nu ne putem justifica în nici un fel existenţă pe pământ, adică în via Domnului, decât aducând doar  roade bineplăcute, fiecare după puterile sale.

În final, Vlădica Petru i-a îndemnat pe cei prezenți: Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate, înţelepciune, bucurie duhovnicească, pace sufletească; să iertăm pe toţi semenii noștri, să fim milostivi cu cei ce au nevoie de ajutorul nostru, să aducem jertfa rugăciunii noastre la sfânta biserică şi  să rămânem via cea binecuvântată care dă roadele sale lui Dumnezeu.

La plecare, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vizitat și șantierul bisericii care se află în construcție.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

 

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img