Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei în mijlocul tinerilor participanți la Prima ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Basarabia 2022, la Chișinău

Conform agendei, evenimentul a debutat cu slujba de Te Deum prin care Părintele Mitropolit, împreună cu preoții și tinerii ortodocși, au înălțat rugăciuni de mulțumire și de cerere către Dumnezeu, bucurându-se de cuvântul și binecuvântarea de a-l avea în mijlocul lor pe blândul Arhiereu. Cu destinsă recunoștință, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit părinților protopopi și preoților parohi, pentru activitatea misionară și catehetică rodnică, prin care au reușit să apropie un număr semnificat de tinerii de Sfânta Biserică, pentru buna coordonare și pentru efortul de a-i aduna și de a pune la dispoziție logistica necesară ca să ajungă la evenimentul din capitală, din fondurile proprii. 

ÎPS Părinte PETRU i-a felicitat pe tinerii care au făcut neîncăpător Paraclisul Mitropolitan “Sfântul Ioan Teologul”  și curtea Mitropoliei, pentru preocuparea față de starea lor duhovnicească, față de valorile Ortodoxiei din țară și pentru curajul de mărturisire a credinței și a identității de neam. De asemenea i-a îndemnat să păstreze mereu viu focul credinței, al prieteniei, al dragostei față de aproapele și al dorinței de creștere duhovnicească, cu speranța revederii într-o nouă ediție din anul viitor.

Pentru lucrarea misionară în cadrul Bisericii Neamului românesc, Părintele Mitropolit a acordat 3 distincții cu Ordinul Ștefan cel Mare și Sfânt al Mitropoliei Basarabiei, gradul al III-lea, domnului Silvian Emanuel Man, Victor Buruiană, Ion Rață și doamnei Irina Chirinciuc.

Tinerețe, rugăciune și frumos, sunt termenii care definesc cel mai bine duhul acestei întâlniri, la care au participat nu doar tinerii din Basarabia, ci și din România. Printre participanți se remarcă reprezentanții și voluntarii a câtorva asociații non-guvernamentale și instituții publice, precum: Iulian Tomeac, Președintele ASCOR filiala Iași, Silvian Emanuel Man, Președintele onorific al Ligii Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, coordonatori din cadrul Misiunii Sociale Diaconia Moldova, Nadejda Usatîi, Președintele Asociației Moldova pentru Viață.

Inițiativa organizării acestui semnificativ eveniment adresat tinerilor din Basarabia a fost rodul muncii plină de abnegație a Părinților Consilieri Mitropolitani:

 

  • Consilier Comunicare, Media și Relații Publice și Secretar Mitropolitan: Părintele Arhidiacon Constantin Olariu,
  • Consilier Cultural: Protoiereu Sergiu Aga,
  • Consilier Misiune, Pastorație și Asistență Socială: Preot Nicolae Crețu,

cărora le mulțumim!

Foto credit: Părintele Diacon Ilie Cucu.
Sector Comunicare, Media și Relații Publice.
 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img