Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: “Credinţa şi smerenia – două virtuţi necesare unui bun creştin”

În data de 17 iulie curent, în Duminica a IV-a după Cincizecime (pomenirea Sf. Andrei Criteanul şi Cuv. Marta; Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din loc. Rezeni, rn. Ialoveni (paroh prot. Ion Cotorobai).

La sfârşitul serviciului divin, ÎPS Petru a tâlcuit Evanghelia duminicii în care a specificat: „Pericopa evanghelică ne vorbeşte despre două virtuţi importante pentru viaţa creştinească – credinţa şi smerenia! Credinţa că Dumnezeu există şi are milă de lumea pe care a creat-o, de fiecare dintre noi, şi în acelaşi timp, smerenia sinceră, mărturisita că nu suntem vrednici să intre Hristos în casa şi în inima noastră din cauza mulţimii păcatelor pe care le-am făcut. Iată leacul care poate vindeca omul de astăzi. Să creadă cu tărie şi dreapta credinţă în Iisus Hristos”.

În altă ordine de idei, Vlădica Petru a specificat: „Să cerem de la Bunul nostru Mântuitor să ne dea şi nouă credinţa sutaşului roman. Credinţa şi smerenia lui, ca şi dragostea lui pentru sluga bolnavă, sunt virtuţi care lipsesc multor creştini din zilele noastre. Să cerem de la Dumnezeu în rugăciunile noastre mai multă credinţă şi toate virtuţile părinţilor noştri, care ne-au născut şi crescut. Oare de cate ori s-au rugat şi s-au jertfit pentru noi? Oare nu credinţa lor curată şi lacrimile lor ne-au făcut de atatea ori sănătoşi, ne-au ajutat în necazurile vieţii, ne-au întărit în credinţă şi ne-au ţinut cât mai aproape de Hristos şi de biserica Sa?

Să facem şi noi ce au facut părinţii şi sfinţii noştri. Să le imităm viaţa, credinţa, smerenia, răbdarea şi jertfa lor. Să ne rugăm cu credinţă tare lui Dumnezeu pentru toată lumea, începând cu cei din casa noastră. Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ca fiii şi rudele noastre să aibă credinţă tare şi curată, să vina cu regularitate la biserica, să se ferească de secte şi păcate”.

Menţionăm că în cadrul Sfintei Litrughii tânărul diacon Alexandru Budeanu a fost hirotonit în teapta de preot de către ÎPS Petru, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img