Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Cine înțelege Taina Crucii, trăiește viața în alt chip”

„Fii binecuvântată slăvită Cruce a Domnului; Fii slăvit Hristoase Dumnezeule, care pentru mine Te-ai răstignit. Întinde mâna Ta și condu viața mea, prin cruce, la biriunța Ta” (După Urmarea lui Hristos)

În data de 27 septembrie curent, de prăznuirea Înălțării Sfintei Cruci; a Sf. Ierarh Antim Ivireanul, al cărui an omagial îl prăznuim, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie din localitatea Cornești, rn. Ungheni (stareț arhimandrit Damaschin Cimbir).

După serviciul divin, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, a rostit un cuvânt ziditor de suflet în care a specificat:  „Pe Cruce Mântuitorul a ispăşit păcatele lumii prin a Sa jertfă: „S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-se până la moarte şi încă moarte pe cruce” (Filipeni II, 5-8). Cine a înțeles această taină a Crucii, vede lumea și trăiește viața în alt chip. El își caută fericirea nu în plăcerile deșarte ale acestei lumi, în egoism și desfrâu, în ură, invidie și răutate, ci în dorința de a sluji bisericii, semenilor, casei, familiei, celor din jur. Prin aceasta adevărații creștini nu se leagă atât de mult de cele trecătoare, ci caută, mai ales, cele veșnice, știind că nu avem aici cetate stătătoare, că căutăm pe cea ce va să fie, că cetățenia noastră este în cereuri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Hristos (Filipeni III, 20)”.

            În final, ÎPS Petru a adăugat: „Să rugăm pe Hristos cel ce a biruit moartea, să ne dăruiască viață, sănătate sufletească și trupească, pace, belșug de bucurii și întru toate bună sporire”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img