Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a sfințit vinul pastoral de la Cricova și i-a acordat domnului director, Sorin Maslo, o distincție de vrednicie

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi de la Centrul Eparhial Chișinău, a săvârșit o slujbă de binecuvântare a vinului la combinatul de vinuri Cricova, eveniment care se petrece an de an, în Vinerea Mare de dinaintea Paștelui. 

În timpul serviciului religios, Părintele Mitropolit a sfințit vinul pastoral produs de această vinărie cu renume mondial, care apoi va ajunge la credincioși de Sărbătoarea Învierii. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei. 

După ceremonia sfințitoare, ÎPS Petru a adresat un cuvânt duhovnicesc colectivului de angajați al Combinatului de vinuri „Cricova”, în frunte cu domnul director Sorin Maslo, menționând că Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă un moment de jertfă, nădejde și renaștere spirituală, iar creștinii trebuie să se pregătească temeinic pentru această mare sărbătoare.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a urat pace și bucurie în familii și mult spor la locul de muncă, accentuând că vinul are o însemnătate mare pentru creștini, fiind binecuvântat de însuși Hristos, însă trebuie consumat cu bună măsură. 

Cu această ocazie, ÎPS Petru i-a acordat domnului director Sorin Maslo o distincție de vrednicie, ca semn al prețuirii, pentru întreaga sa activitate, dar și pentru devotamentul manifestat față de activitatea Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia. De asemenea, directorul Combinatului „Cricova” a primit în dar și icoana Tuturor Sfinților Români, ca să-l ocrotească și să-l lumineze în activitatea sa profesională, iar tuturor celorlalți prezenți le-a fost oferită câte o iconiță. 

La rândul său, domnul Sorin Maslo a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru această înaltă apreciere și pentru că și anul acesta a fost respectată tradiția de a sfinți vinul în preajma Învierii Domnului Iisus Hristos. „Ne bucurăm că avem deja o tradiție de mulți ani și înaintea frumoaselor sărbători de Paști vinurile noastre sunt binecuvântate de către Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei. Aceste vinuri vor ajunge în rețeaua comercială națională”, a menționat directorul general al Combinatului de vinuri „Cricova”.

Combinatul de vinuri „Cricova” este una dintre cele mai renumite și vechi crame din Republica Moldova, recunoscută pentru producția sa excepțională de vinuri. Situat în orașul cu același nume, „Cricova” se distinge prin peisajul său subteran unic, care cuprinde o rețea întinsă de galerii și pivnițe de peste 120 de kilometri lungime, transformându-l într-unul dintre cele mai mari și cele mai impresionante complexe de vinificare din lume. Aici, tradiția viticolă se îmbină cu tehnologia modernă pentru a crea vinuri premiate, recunoscute pe plan internațional pentru calitatea lor distinctivă și diversitatea sortimentală.

„Cricova” este o destinație turistică deosebit de populară, oferind vizitatorilor posibilitatea de a explora galeriile subterane, care adăpostesc o colecție impresionantă de vinuri, inclusiv ediții rare și limitate. Tururile ghidate oferă o incursiune captivantă în procesul de producție a vinului, permițând oamenilor să descopere secretele îmbutelierii și maturizării vinului. Cu o istorie bogată și o reputație bine consolidată, crama continuă să fie un simbol al excelenței vinicole moldovenești și o destinație de neuitat pentru iubitorii de vin din întreaga lume.

Reportaj video despre eveniment marca Jurnal TV:

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img