Ultimele știri

ÎPS Petru: “Mântuirea sufletului este obiectivul spre care trebuie să tindă orice om”

În data de 03 februarie 2019, în Duminica a XXXII-a după Pogorârea Sfântului Duh (Pomenirea Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul; Sf. Mc. Neofit, Evghenie și Valerian), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia “Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Călărași (preot paroh Prot. Mitrof. Ioan Mutu).

După oficierea Sfintei Liturghii, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la Evanghelia zilei, a despre vameșul Zaheu, printre altele, menționând:  “Vameșul din evanghelia de azi ne încredințează de faptul că suntem chemați la mântuire cu toții, indiferent de poziția din societate. Mântuirea sufletului este obiectivul spre care trebuie să tindă orice om.Anchor

Și astăzi Hristos trece pe lângă noi, iar pentru a-L vedea trebuie să urcăm în pomul care se numește Biserică. El este dispus oricând să intre în casele sufletelor noastre, însă noi trebuie să îl căutăm prin faptele noastre” mai adăugat Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei.

În continuare au fost înmânate diplome de vrednicie câtorva enoriași ai parohiei.

La sfârșitul Serviciului Divin au fost adresate cuvinte de felicitare părintelui Arhidiacon și Consilier Mitropolitan Maxim Sturza, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc.

Părintele Ioan a mulțumit ÎPS Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img