Ultimele știri

ÎPS Petru: „Maica Domnului – darul cel mai de preț dat nouă oamenilor de către Dumnezeu”

   Marți, 15 august 2017, zi în care creștinii ortodocși ce țin de calendarul înderptat au sărbătorit praznicul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împrenună cu un sobor de preoți și diaconi, la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din localiatatea Giurgiulești, raionul Cahul (preot paroh Şcurea Ion).

   După oficierea Sfintei Liturghii ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la rolul Născătoarei de Dumnezeu în viața noastră, în care, printre altele, a menționat: „Maica Domnului este darul cel mai de preț dat nouă oamenilor de către Dumnezeu, spre mântuirea sufletelor noastre. Prin ale ei rugăciuni, către Fiul Său putem câștiga mila și ajutorul Lui Dumnezeu.”

   După cuvântul rostit în fața celor prezenți Înalpreasfințitul Mitropolit și Exarh petru a ținut să aprecieze activitatea misionară și spiritul organizatoric-gospodăresc al părintelui Ion Șcurea, gratificându-l cu două distincții bisericești: Dreptul de a purta Cruce aurită și Dreptul de a purta Bederniță.

   În continuare a urmat tradiționala procesiune de înconjurare a bisericii și a fost înălțat un Tede-um de mulțumire adus Lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra părintelui paroh, asupra familiei sale și asupra tuturor păstoriților săi.

   În final i-a felicitat pe toți cei ce poartă numele Maicii Domnului și derivate de la acesta, îndemnându-i pe toți să sporească în rugăciune către cea care are îndrăzneală către Fiul său și Dumnezeul nostru.

   Părintele paroh a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l în parohia lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img