Ultimele știri

ÎPS Petru: „Iubind pe aproapele nostru ne apropiem de Dumnezeu”

   Duminică, 10 decembrie, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în parohia cu hramul “Sf. M. Mc. Pantelimon” din orașul Cahul (paroh PC preot Ilie Costileanu).

   După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a rostit o omilie cu referire la Pilda dregătorului bogat, pericopă evanghelică care se citeşte în Duminica a XXX-a după Rusalii, în care, printre altele, a menționat: „Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să dăm celui ce este în nevoi si în necazuri. Jertfa noastră nu este o pierdere sau o pagubă, ci comoară in cer, unde molia nu le roade şi tâlharii nu le fură. Şi ne mai spune Evanghelia în altă parte, acolo unde ne este comoara, acolo ne este şi inima. Ne aflăm în perioada Postului Naşterii Domnului şi acest fapt constituie o ocazie potrivită să ne cercetăm viaţa şi faptele şi să vedem unde este inima noastră. Să nu încetăm a face binele, pentru că există atâta lume necăjită, să ajutăm aproapele după puterea noastră, şi astfel ne vom umplea de lumină şi ne vom apropia de Dumnezeu. Iubind pe aproapele nostru ne apropiem de Dumnezeu”.

   După tradiționalul înconjur al bisericii a fost înălțat un Tede-um pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor, a binefăcătorilor și a enoriașilor sfântului locaș.

   În final, pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă, parohul bisericii, părintele Ilie,  a primit din partea Înaltpreasfinţitului Petru distincția bisericească Crucea cu Pietre Scumpe.

   Părintele paroh a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor şi cu alte ocazii. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img