Ultimele știri

ÎPS Petru: “Însemnarea cu semnul Sfintei Cruci, cu credință, ne asigură protecția în fața relelor care ne înconjoară”

În a treia Duminică din Sfântul și Marele Post ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiască Liturghie în parohia “Sf. Ier. Nicolae” din localitatea Cetireni, raionul Ungheni.

În predica rostită la finalul Sfintei Slujbe, ÎnaltPreasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre Sfânta Cruce ca armă ce ne poate fi de folos în lupta împotriva diavolilor și a tuturor gândurilor celor rele. Printre altele, a menționat: “Crucea este primul altar pe care a fost săvârșită Sfânta Euharistie. Pe ea Hristos s-a jertfit, la modul propriu, de aceea noi astăzi, îi acordăm cea mai înaltă cinste, ca aducere aminte a jertfei supreme săvârșită pe ea și semn al nemărginitei iubiri divine, față de oameni.

Însemnarea cu semnul Sfintei Cruci, cu credință, ne asigură protecția în fața relelor care ne înconjoară, pentru că ea este arma dată nouă cu care să luptăm în această viață plină de fărădelegi.”

În acest context, vlădica Petru a apreciat munca făcută de către părintele paroh,  de la numirea în fruntea comunității din Cetireni, îndemnându-l să continuie, în aceeași notă, pentru că asta se cere de la fiecare preot: să fie lucrător în Via Lui Hristos.

Părintele Igor a mulțumit Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img