Ultimele știri

ÎPS Petru în mijlocul comunității “Sf. Ap. Petru și Pavel” din Chișinău

   În data de 12 iulie 2017, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în parohia “Sf. Ap. Petru și Pavel” din Chișinău(preot paroh Prot. Mitrof. Petru Buburuz) cu ocazia sărbătoririi ocrotitorilor spirituali ai bisericii și a părintelui paroh(pe stilul vechi).

   În cuvântul de învățătură rostit la finalul Serviciului Divin, vlădica Petru a menționat, printre altele: “De la Sfinții Apostoli Petru și Pavel învățăm că indiferent cât de mult am greșit în fața Lui Dumnezeu, dacă ne întoarcem cu pocăință sinceră și cu părere de rău atunci El ne iartă. Și unul și celălalt apostol L-au cunoscut pe Hristos, Sfântul Apostol Petru în mod real iar Apostolul Pavel în mod supranatural; și unul și altul au cunoscut momente de slăbiciune și de delăsare în relația cu Dumnezeu, însă cel mai important este că amândoi au înțeles că au greșit iar iertarea vine atunci când îi slujești Lui Dumnezeu cu multă râvnă.

   Să ne cercetăm și noi viața și să vedem dacă am avut și noi moment de poticnire și de deznădejde, să ne mărturisim duhovnicului, să dobândim dezlegare de păcate după care să-I slujim Domnului și cu siguranță Dumnezeu ne va ierta și ne va primi în Împărăția Sa”.

   Evenimentul a continuat cu tradiționala procesiune de înconjurare a Bisericii după care a fost înălțat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra parohiei, asupra părintelui paroh și a tuturor enoriașilor.

   Părintele Petru a mulțumit Înaltului Ierarh pentru binecuvântare arhierească și pentru vizită, invitându-l și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img