Ultimele știri

ÎPS Petru: „În fața Lui Dumnezeu sufletul unui om valorează mai mult decât toate averile acestei lumi”

   În Duminica a XXIII-a după Rusalii( 4 noiembrie 2018 ), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan  „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Petru a adresat creştinilor un cuvânt de învăţătură, în care a tâlcuit parabola Vindecării demonizatului din ţinutul Gerghesenilor unde, printre altele, a menţionat: „Minunea vindecării din Evanghelia de astăzi ne scoate în evidență faptul  că puterile demonice pot pune stăpânire peste om. Aceste forţe au luptat împotriva omului tot timpul, încă de la începuturile veacurilor. Trebuie însă să ştim că diavolul nu are aceeaşi putere ca Dumnezeu, dar el câştigă acolo unde i se permite, unde găseşte terenul favorabil, acolo unde voinţa omului cade de acord cu ispita.

   În lupta împotriva răului să chemăm, în primul rând, pe Mântuitorul, care este Biruitorul iadului şi al morţii. Punerea în opoziție a minunii vindecării cu distrugerea turmei porcilor, ne arată că în fața Lui Dumnezeu sufletul unui om valorează mai mult decât toate averile acestei lumi” a concluzionat Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru al Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img