Ultimele știri

ÎPS Petru: „În faţa lui Dumnezeu salvarea chiar şi a unui singur suflet, valorează mai mult decât toate bogățiile pământului”

   În data de 5 noiembrie 2017, în Duminica a 23-a după Cincizecime, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   După oficierea Serviciului Divin Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la Pericopa evanghelică citită în care, printre altele, a menționat: „Minunea din Evanghelia de astăzi ne arată dragostea nemărginită a Lui Dumnezeu față de oameni, ne arată că în faţa lui Dumnezeu mântuirea, salvarea chiar şi a unui singur suflet, valorează mai mult decât toate turmele pământului.

   În orice suflet noi trebuie să vedem vedem chipul lui Dumnezeu. El este un bun de natură spirituală, care nu poate fi preţuit în bunuri materiale. El trebuie să conlucreze cu trupul, deoarece ajută la ridicarea şi înduhovnicirea trupului, pregătindu-l pentru fericirea viitoare. În cazul de astăzi Hristos a ridicat valoarea omului peste orce valoare materială.”

   Cu această ocazie a fost numit în calitate de nou preot slujitor al Paraclisului Mitropolitan PC Preot Victor Ghimpu iar vlădica Petru i-a urat mult success în noua misiune.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img