Ultimele știri

ÎPS Petru: „Este bine ca momentele importante din viața noastră să le trăim întâi de toate prin Liturghie și comuniune cu Hristos”

   În data de 24 octombrie curent, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi la  Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău cu prilejul împlinirii vârstei de 71 de ani de viață pământească.

   După săvârșirea Serviciului Divin a fost săvârșit un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate de-a lungul timpului asupra ÎnaltPreasfinției Sale și a păstoriților săi.

   În cuvântul adresat la final în fața celor prezenți Înaltpreasfinția Sa a menționat: „Trecerea anilor nu ar trebui să ne sperie pentru că ci ar trebui să ne facă mai cugetători asupra petrecerii timpului. Este foarte bine ca momentele importante din viața noastră să le trăim întâi de toate prin Liturghie și comuniune cu Hristos”.

   Cu mesaje de felicitare au venit clerici și credincioși care i-au urat multă sănătate și ani îndelungați pentru păstorirea poporului binecredincios. Un frumos mesaj de felicitare și apreciere din partea domnului deputat în Parlamentul României d-l Constantin Codreanu și Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a fost dat citirii de către d-l Vlad Cubreacov: „Biserica noastră are în persoana Înaltpreasfinției Voastre un bun continuator al lucrării sfințitoare a mitropoliților înaintași vrednici de pomenire Gurie Grosu și Efrem Enăchescu. Vă dorim să fiți în continuare implicat în viața societății noastre din Basarabia, să duceți la bun sfârșit, cu gândul la Unirea în Hristos, proiectele de importanță strategică privind mitropolia noastră, spre binele tuturor fraților și surorilor de neam și credință”.

   În același timp, la tribuna Camerei Deputaților, d-l deputat Constantin Codreanu a prezentat o Declarație politică la, cerând Guvernului Tudose și Președinției României să transforme chestiunea restituirii de către guvernul Republicii Moldova a proprietăților Mitropoliei Basarabiei, un obiect prioritar al condiționărilor pentru acordarea de către România a ajutorului financiar către Chișinău.

  Înaltul Ierarh a mulțumit tuturor pentru gândurile bune și urările de sănătate menționând cu modestia-i caracteristică: „Eu sunt nimic fără voi toți cei care mă înconjurați și mă sprijiniți, clerici și credincioși”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img