Ultimele știri

ÎPS Petru: „Credinţa în Mântuitorul Hristos ne poate izbăvi de orice boală și neputință, chiar și de moarte”

   Duminică 12 noiembrie 2017, în Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor a oficiat, însoțit de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durleşti, mun. Chişinău (stareţ PCuv. Arhimandrit Andrei Caramalău).

   În cuvântul de învățătură rostit în fața celor prezenți, după săvârșirea Serviciului Divin, ÎPS Părinte Mitropoli, printre altele, a menționat: „Prin minunile săvârșite și redate în pericopa evanghelică de azi Mântuitorul scoate în evidenţă puterea credinței. Prin învierea fiicei lui Iair, dar şi prin celelalte învieri, a fiului văduvei din Nain şi a prietenului său Lazăr, mort de patru zile, Mântuitorul ne arată că moartea poate fi învinsă şi Cel care are biruinţă asupra morţii este El, care a zis: „Eu sunt învierea şi viaţa, cel ce crede în Mine, chiar de va muri, va trăi”. Omul este creat pentru viaţă veşnică împreună ce Cel care l-a creat, nu pentru moarte. Credinţa în Mântuitorul Hristos ne poate izbăvi de orice boală și neputință, chiar și de moarte.”  

    „Să reţinem din Evanghelia de astăzi, că Mântuitorul este Vindecătorul sufletelor şi al trupurilor noastre şi este Cel în faţa căruia moartea nu are nici o putere. Dar pentru vindecare avem nevoie de credinţă puternică. Credinţa ne vindecă de boli şi tot prin credinţă moştenim viaţa de veci, câştigăm Împărăţia Cerurilor. Ştiind ce putere are Mântuitorul, noi, cei care Îl mărturisim în viaţa noastră, nu avem nici un motiv să ne temem de moarte. Moartea este doar o trecere de la viaţă la viaţă, de la viaţa trecătoare, la viaţa de veci. Să rugăm pe Bunul Dumnezeu ca viaţa noastră să fie o petrecere a timpului în Lumina lui Hristos, Lumină care ne asigură câştigarea Împărăţiei Cerurilor. Aşa să ne ajute Dumnezeu” a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei

  Părintele stareţ PCuv. Arhimandrit Andrei Caramalău a mulţumit Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru pentru binecuvântare arhierească acordată slujitorilor şi închinătorilor Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei” din Durleşti, invitându-l pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei să vină în mijlocul comunităţii şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img