Ultimele știri

ÎPS Petru: „Credința este cea care ne poate aduce mila și ajutorul Lui Dumnezeu în rezolvarea problemelor vieții”

   În data de 06 august 2017, în Duminica a 9-a după Cincizecime, ÎPS Petru Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, s-a aflat în mijlocul comunităţii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Soroca (preot slujitor Ştefan Eftodii), unde însoțit de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

   În predica sa, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru s-a referit la Evanghelia din Duminica a noua după Rusalii, subliniind între altele: „Evanghelia de astăzi este plină de învățătură duhovnicească. Asemenea acestei întâmplări de pe mare este și viața noastră, iar moto-ul principal este credința. Atunci când s-a înfricoșat(îndoit de puterea Lui Hristos) petru a început a se scufunda în mare. Asemenea lui Petru și noi, în viața de zi cu zi, dacă ne îndoim de puterea Lui Dumnezeu cât de puțin, începem să ne scufundăm în problemele vieții. Cel mai important este ca atunci când problemele ne inundă să strigăm “Doamne scapă-mă!” iar El ne va întinde mâna Sa cea Izbăvitoare.

   Viaţa noastră este asemenea unei mări învolburate cu vânturi potrivnice. Suntem ameninţaţi de furtunile încercărilor şi a ispitelor de tot felul şi la orice pas. Din Evanghelia de astăzi vedem că nu putem să rezistăm dacă ne bizuim doar pe puterile noastre. Pentru a face faţă greutăţilor avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Dacă-L chemăm cu credinţă Dumnezeu ne ajută. Credința este cea care ne poate aduce mila și ajutorul Lui Dumnezeu în rezolvarea problemelor vieții”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img