Ultimele știri

ÎPS PETRU: “Atunci când suferim de o boală, să căutăm mai întâi cauzele sufleteşti şi după aceea pe cele trupeşti”

În cea de-a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, ÎnaltPreasfinţitul Părinte Petru al Basarabiei a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de clerici, la Paraclisul Mitropolitan “Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău. 

În cuvântul rostit la finalul Serviciului Divin, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care, printre altele, a evidențiat: “Evanghelia de astăzi ne pune în evidenţă  puterea vindecătoare a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care vindecă un paralitic. Vindecarea bolilor trupeşti este, de cele mai multe ori, strict legată de iertarea păcatelor, care sunt cauza principală  a bolilor noastre. În cazul paraliticului din Evanghelie,  Mântuitorul Hristos vindecă mai întâi sufletul acestuia, întrucât era bolnav de păcate, iar după aceea, îi spune bolnavului iertat: “Scoală-te, ia-ţi patul tău şi mergi la casa ta!

Este important ca şi noi atunci când suferim o boală, să căutăm  mai întâi cauzele sufleteşti ce ar putea cauza boala şi după aceea pe cele trupeşti.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img