Ultimele știri

ÎPS Petru a adus binecuvântare arhierească în noaptea Învierii, în două comunități ale Mitropoliei Basarabiei din Chișinău

   Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos din acest an(08.04.2018) a constituit un motiv de bucurie, în plus, pentru două comunități ale Mitropoliei Basarabiei.

   În prima parte a Sărbătorii, sâmbătă seara, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a participat la Utrenia Învierii în mijlocul comunității formate în jurul Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău, unde  după ce le-a dăruit “Lumina” a urmat tradiționalul înconjur al bisericii.

   După citirea cuvântului de învățătură al Sf. Ioan Gură de Aur, vlădica Petru s-a deplasat pentru săvârșirea Sfintei Liturghii la Paraclisul „Sf. Ierarh Spiridon” amenajat în incinta Liceului cu profil de Arte „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din oraşul Chişinău (preot paroh Prot. Serafim Banari).

   În continuare, după oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot Alexei Bîrsan a dat citire Pastoralei Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei cu ocazia Praznicului Învierii Domnului 2018.

   Cu această ocazie PC preot Serafim Banari, parohul comunității „Sf. Ierarh Spiridon” a fost gratificat de către ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh Petru cu distincția bisericească Dreptul de a purta Mitră.

   Părintele Paroh a mulțumit pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii. A urmat tradiționala binecuvântare a ofrandelor pascale aduse cu multă evlavie de cei prezenți.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img