ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere a Domnului Constantin Friptuleac, Coordonatorul Coralei Mitropoliei Basarabiei

24 August 2021

Astăzi, 24 august, Coordonatorul Coralei Mitropoliei Basarabiei, tânărul student al Academiei de Muzică, Domnul Constantin Friptuleac, își sărbătorește  a 24-a zi de naștere. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit PETRU, i-a transmis un mesaj de felicitare.

 

În gând de rugăciune, Vă adresez urări de sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești, rugând pe Hristos Domnul, Dăruitorul Vieții, să reverse asupra Domniei Voastre Harul Duhului Sfânt cu îmbelșugare și să Vă dăruiască ajutor în slujirea din Biserică la care V-a chemat, timp în care, cu multă trudă și ascultare ați putut înfrumuseța cântarea melodioasă în cadrul Sfintelor Taine și Ierurgii.

Glasurile Coralei Mitropoliei Basarabiei întruchipează cântarea cetelor îngerești care neîncetat aduc slavă lui Dumnezeu.

Rolul cântărilor bisericești din strană, pe lângă semnificația lor mistică și liturgică, aduc alinare sufletului clerului și credincioșilor și accentuează atmosfera de rugăciune a tuturor celor care participă în viața bisericească, de aceea cel ce cântă se roagă și îndeamnă la rugăciune.

Împărtășind aceste gânduri, Vă îmbrățișez și Vă doresc mulți și fericiți ani!

                               

                       Cu binecuvântare arhierească,

                                                                                                                          † Petru

 

                                                                                        Arhiepiscopul Chișinăului,

                                                                          Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Share