ÎPS Părinte Mitropolit Petru s-a întâlnit cu Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova

27 Mai 2021

Astăzi, 27 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, însoțit de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, Domnul Ambasador, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

În cadrul convorbirilor, Domnul Ambasador a apreciat implicarea social-filantropică a Mitropoliei Basarabiei în perioada pandemică și colaborarea permanentă între ambasadă și mitropolie prin participarea la evenimente comune.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a mulțumit pentru sprijinul acordat de către Statul Român prin Ambasada României, nu numai Instituției Mitropoliei, ci și parohiilor care au desfășurat proiecte sociale, de construcție și renovare.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat suportul financiar acordat de Statul  Român în această perioadă dificilă pentru întreaga lume, prin care s-au dezvoltat proiecte sociale, filantropice, umanitare, de construcție și de renovare a Paraclisului Mitropolitan din Chișinău și a mansardei Instituției Mitropoliei.

Înainte de plecare Domnul Ambasador Daniel Ioniță s-a închinat în Paraclisul Mitropoliei Basarabiei și a rămas surprins cât de repede au decurs lucrările la sediul mitropolitan, susținute de Domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, care a spijinit totdeauna și parohiile din Basarabia în diferite proiecte.

Excelența Sa a făgăduit că va sprijini în continuare proiectele Mitropoliei Basarabiei și a parohiilor din cadrul acesteia, ca reprezentanți ai Patriarhiei Ortodoxe Române.

Statul Român a avut totdeauna grijă de românii din Basarabia și de Biserica pe care îi reprezintă, iar acest fapt va dăinui pentru a se promova identitatea de religie și neam.

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Share