Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit Petru a prezidat ședința de bilanț a Consiliului de Administrație al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei

   Luni, 15 iulie 2019, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a prezidat ședința de bilanț a Consiliului de Administrație al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, pentru anul 2018.

   Consiliul de Administrație al Misiunii Sociale Diaconia este la prima componență, incluzând pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei în calitate de președinte, consilierul social titular, respectiv pr. consilier Nicolae Crețu și alți trei membri laici, din cadrul societății civile. Cei trei membri sunt: Cristian Neguț (România), Vlad Țurcanu și Corneliu Rusnac. Mandatul de consilier este de patru ani.

   Directorul executiv al Misiunii Sociale Diaconia, d-ul Igor Belei a expus în cadrul ședinței bilanțul financiar al Misiunii Sociale Diaconia pentru anul trecut, care a fost aprobat unanim de consiliul ca fiind foarte bine realizat. A fost prezentat de asemenea raportul cenzorului (Alexandru Postică). Raportul centrului de resurse a fost susținut de părintele secretar Ioan Cosoi, acesta cuprinzând activitatea centrelor parohiale, a taberelor Young Diaconia, a voluntarilor, maratonul pentru copii etc. Ultimul aspect discutat a fost planicarea strategică a Misiunii Sociale Diaconia pentru următorii patru ani.

   ÎPS Petru a apreciat activitatea Misiunii Sociale Diaconia care este o bună carte de vizită a Mitropoliei Basarabiei, binecuvântand în continuare activitatea rodnică a acesteia și îndemnând în continuare echipa Diaconiei să fie aproape de credincioșii parohiilor Mitropoliei Basarabiei, aflați în dificultate.

  Ședința s-a încheiat cu oferirea de către ÎPS Părinte Petru a ordinului Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt gradul I, membrilor consiliului de administrație al Misiunii Sociale Diaconia: PC preot consilier Nicolae Crețu, d-lui Cristian Neguț, d-lui Vlad Țurcanu și d-lui Corneliu Rusnac, pentru efortul și implicarea activă în actul decizional al Misiunii Sociale Diaconia.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img