ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a preluat Sfânta Lumină de la Ierusalim ce a sosit la Aeroportul Internațional Iași

25 Aprilie 2022

În seara de 23 aprilie, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu ÎPS Părinte Mitropolit TEOFAN, Arhiepiscop al Iașilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au preluat Sfânta Lumină de la Ierusalim ce a sosit la  Aeroportul Internațional Iași.

 

Înalții prelați au fost însoțiți de Domul Primar Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași și de reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău, aceștia din urmă oferind transport până în capitala Republicii Moldova.

 

De asemenea, din partea Mitropoliei Basarabiei, au fost prezenți, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, ce a organizat aducerea Sfintei Lumini în Basarabia, și Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilier Mitropolitan, Comunicare, Media și Relații Publice.

 

La Aeroportul Internațional Iași au fost prezenți mai mulți preoți din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului și a Arhiepiscopiei Iașilor.

 

Sursa video: https://doxologia.ro/

Alte surse: TVR Iași  - https://www.facebook.com/watch/?v=475408697695534&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Share