Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a mulțumit ÎPS Părinte Mitropolit TEOFAN și Ambasadei României pentru sprijinul acordat în aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim

O delegație a Patriarhiei Române a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim la București și apoi la Iași, unde ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, ÎPS Părinte Mitropolit TEOFAN, Domnul Primar al Municipiului Iași MIHAI CHIRICA, reprezentanți ai Ambasadei României, PC Părinte Arhidiacon MAXIM STURZA și alți oficiali au primit Sfânta Lumină.

 

Ambasada României din Republica Moldova a asigurat transportul din capitala Republicii Moldova până al Aeroportul Internațional din Iași și înapoi.

 

La Sediul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a fost întâmpinat de Excelența Sa, Domnul Ambasador DANIEL IONIȚĂ, de preoți și credincioși.

 

Astfel, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor pentru implicare în acest fapt istoric pentru Mitropolia Basarabiei ce a adus bucurie și mângâiere tuturor creștinilor din Basarabia.

 

Au contribuit și Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova prin asigurarea unei escorte de la punctul vamal Sculeni până în Chișinău și Serviciu Vamal al Republicii Moldova pentru asigurarea unui culoar de trecere pentru mașina oficială cu care a fost transportată Sfânta Lumină.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img