Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit Petru își sărbătorește ziua de naștere oferind cărucioare pentru persoanele cu dizabilități în colaborare cu Asociația Tighina din București

Astăzi, 24 octombrie 2020, prin binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, în ziua în care Înaltpreasfinția Sa, prin Harul lui Dumnezeu, Dătărorul vieții, a împlinit vârsta de 74 de ani, la sediul Mitropoliei Basarabiei, s-au împărțit 22 de cărucioare pentru invalizi.

În colaborare cu Asociația Tighina din București, reprezentată de Domnul Alexei Paluța, Mitropolia Basarabiei a beneficiat de o donație de 88 de cărucioare pentru invalizi care vor fi distribuite persoanelor cu dificultăți de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pe lista beneficiarilor se află persoane cuprinse între 6 și 82 de ani.

Lucrarea filantropică a Bisericii este continuarea lucrării vindecătoare, sfințitoare și mântuitoare a Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Pe lângă Liturghia eclesială, rugăciunea pentru cei bolnavi, aflați în suferință și nevoi, Biserica se îngrijește și de cele materiale ale creștinilor. Cooperarea Bisericii cu diferite asociații, fundații, organizații umanitare, intituții ale statului, este benefică întrucât ea privește sănătatea ca dar al lui Dumnezeu și viața omului pe pământ ca timp de pregătire pentru viața cerească veșnică. Iubirea față de aproapele este criteriul principal al mântuirii omului.

Biserica, ca organism viu, este reposansabilă nu numai pentru nevoile spirituale ale creștinilor, ci și față de suferințele lor pământești pe care trebuie să le aline. Este o scăldătoare Vitezda pentru bătrâni, bolnavi, săraci, orfani și persoane defavorizate. Multe lacrimi curg pe obrajii creștinilor aflați în suferință, în lipsuri materiale, iar Mitropolia Basarabiei, prin stăruința ÎPS Părinte Mitropolit Petru a șters astăzi o lacrimă și a adus lumină și speranță în sufletele creștinilor prin această faptă de milostenie.

,,Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Matei 25, 40).

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img