Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit Petru a participat la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

ÎPS Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei, a participat la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată ieri, 4 iulie 2023, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei. Această întrunire importantă a ierarhilor Bisericii a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conform informațiilor oferite de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse nu mai puțin de 60 de temeiuri de discuție, fiind luate în considerare și adoptate mai multe hotărâri cu privire la diverse aspecte ale vieții ecleziastice.

Printre cele mai semnificative hotărâri adoptate se numără alegerea a doi episcopi vicari, ceea ce va contribui la consolidarea și extinderea activității Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, a fost aprobat textul Protocolului de finanțare dintre Patriarhia Română și Secretariatul de Stat pentru Culte, asigurând astfel susținerea financiară necesară pentru proiectele și activitățile desfășurate de Biserică.

Sfântul Sinod a semnat, de asemenea, aprobarea pentru introducerea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a unor noi sărbători și cinstiri. Astfel, au fost aprobate înscrierea în calendarul ortodox a cinstirii icoanei Maicii Domnului „Axion estin”, a Sfintei Cuvioase Casiana Imnografa, a Sfântului Ierarh Ioan Maximovici și a Sfântului Cuvios Iosif Isihastul. Aceste adăugiri reprezintă o recunoaștere a importanței acestor sfinți și cuvioși și a contribuției lor la viața spirituală a Bisericii.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost aprobate texte liturgice și icoanele acestor sfinți, precum și a textului Slujbei aducerii moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București și a textului Paraclisului Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi.

Părintele Mitropolit Petru a fost activ și implicat în discuțiile și în luarea deciziilor din cadrul comisiei din care face parte, aducându-și contribuția la consolidarea și dezvoltarea Bisericii Ortodoxe Române. Participarea Înaltpreasfinției Sale la această întrunire reprezintă un semn al dedicării și preocupării sale pentru slujirea credincioșilor și promovarea valorilor creștine în societate.

După încheierea ședinței, ÎPS Părinte Mitropolit Petru s-a declarat încântat de rezultatele obținute și a subliniat importanța dialogului și colaborării între ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, pentru buna funcționare și dezvoltare a acesteia.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img