Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a avut o întâlnire cu Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon ȚURCANU

Astăzi, 15 martie 2023, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, domnul Cristian-Leon ȚURCANU.

În cadrul discuțiilor, domnul Ambasador a apreciat implicarea social-filantropică și culturală a Mitropoliei Basarabiei și a asigurat sprijinul Ambasadei României în proiectele aflate în desfășurare ale Mitropoliei Basarabiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a mulțumit pentru sprijinul acordat de către Statul Român prin Ambasada României, nu numai Instituției Mitropoliei, ci și parohiilor care au desfășurat proiecte sociale, de construcție și renovare. De asemenea a mulțumit Guvernului României pentru suplimentarea posturilor clericale și alocarea de posturi neclericale pentru Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit a apreciat și mulțumit Guvernului României pentru sprijinul necondiționat acordat Republicii Moldova în această perioadă cu multe încercări economice și sociale. Mitropolia Basarabiei, ca parte a Patriarhiei Române, este alături de poporul basarabean, răspunzând prompt la nevoile acestuia.

Din cadrul administrației Mitropoliei Basarabiei, a luat parte la discuții și Părintele Arhidiacon Maxim STURZA, Consilier Mitropolitan, care a expus pe larg problemele pe care le întâmpină Mitropolia Basarabiei, dar și necesitățile acesteia.

ÎPS Părinte Mitropolit a oferit în dar Excelenței Sale o icoană cu Maica Domnului având Pruncul Iisus în brațe, ca semn al ocrotirii Sale permanente în lucrarea bineplăcută față de Hristos.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img