Ultimele știri

ÎPS Mitropolit Petru a mulțumit cu binecuvântare Autorităților Române pentru donația importantă oferită R. Moldova

  Astăzi, 7 mai 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a fost prezent la ceremonia întâmpinării ajutorului umanitar de la Spitalul de Urgență, oferit de România Republicii Moldova. La ceremonie ÎnaltPreasfinția Sa a fost însoțit de PC Preot Victor Ghimpu și PC Arhid. Maxim Sturza – consilieri eparhiali.

   În cadrul evenimentului, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a discutat cu domnul Marcel Ioan Vela, Ministrul Afacerilor Interne al României și Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, cărora le-a mulțumit călduros pentru grija ce o poartă România față de cetățenii Republicii Moldova, care înfruntă cu mari greutăți și neajunsuri această epidemie. Părintele Mitropolit Petru le-a spus Înaltelor Oficialități că „acest dar necondiționat și dezinteresat, venit din partea României, reprezintă pentru noi, basarabenii, un sprijin întru susținerea vieții și sănătății trupești dar și a celei sufletești, întrucât îl considerăm a fi înfăptuire a Nădejdii – virtute creștinească de căpătâi, regăsită în iubirea frățească de care dați dovadă”.

   La finalul ceremoniei, Înaltpreasfinția Sa Petru, a purtat o discuție cordială cu Doamna Ana Guțu, Secretar de Stat secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, o persoană deosebită ce s-a dedicat întru totul propășirii românității din Basarabia și care a contribuit la realizarea acestui act de solidaritate, înfăptuit de Guvernul României.

   Mitropolia Basarabiei, prin strădania milostivă a Ierarhilor Săi, prin efortul susținut a Misiunii Sale Sociale „Diaconia”, cât și prin campaniile filantropice ale parohiilor, s-a implicat și ea deplin în lupta cu COVID-19, înfăptuind numeroase acțiuni de donație și de ajutorare a spitalelor din raioane, campanii de colectare și distribuție de alimente pentru persoanele vârstnice și sărace și nu în ultimul rând prin rugăciunea îndreptată către Bunul Dumnezeu de a ne păzi sănătoși și de a aduce vindecare celor bolnavi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img