Ultimele știri

Întreită sărbătoare la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Praznicul Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și al Tăierii împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos au fost sărbătorite în duh de rugăciune și cu bucuria arhiereștii binecuvântări de către clericii și credincioșii prezenți la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din clericii Centrului Eparhial, printre care Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaje „EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei, înălțând împreună rugăciuni Sfântului Ierarh Vasile și cerând mijlocire înaintea Tronului Ceresc.

Compliant hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul slujbei au fost rostite ectenii și cereri speciale care au marcat momentul trecerii dintre ani, iar la momentul rânduit au fost citite rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul care tocmai s-a încheiat, conform calendarului iulian neîndreptat.

Răspunsurile liturgice care au înfrumusețat slujba Sfintei Liturghii au fost date de membri ai Coralei academice a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, dirijați de domnul Anton Dumbrava.

Cu prilejul acestei întreite sărbători de astăzi, Părintele Marin Osoianu a ținut o predică despre Praznicul Împărătesc al Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, despre pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și despre Începutul Anului Nou 2023, după calendarul neîndreptat.

La finalul slujbei, Ierarhul a felicitat credincioșii prezenți, urându-le sănătate sufletului și trupului, pace în casele fiecăruia și viaţă fără de păcate în Noul An, rugând pe Dumnezeu să depărteze toate patimile și obiceiurile vătămătoare. De asemenea, Părintele Mitropolit ne-a îndemnat să-L lăsăm pe Hristos să devină călăuză în tumultosul drum al existenței noastre:

El este Lumina și Adevărul. Lăsând pe Fiul lui Dumnezeu să se nască în inima noastră, devenim oameni tainici ai inimii, oameni duhovnicești, „crescuți nu în cuvinte învățate din înțelepciunea omenească, ci în cuvinte învățate de la Duhul Sfânt.” (I Corinteni 2, 13)

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img