Ultimele știri

Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației Filantropia Ortodoxă Huși a adus bucurie pentru 220 de suflete din Protopopiatul Ungheni

Sărbătoarea Nașterii Domnului a venit cu o mare binecuvântare și bucurie pentru 220 de copii din Protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chișinăului, care provin din medii sociale defavorizate.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcop de Huși și a Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși a desfășurat luni, 9 ianuarie, o minunată lucrare social-filantropică în șapte localități din Raionul Ungheni: Sinești, Boghenii Vechi, Florițoaia Veche, Romanovca, Cetireni, Cornești (sat) și Costuleni.

O parte din echipa Asociației Filantropia Ortodoxă Huși compusă din Părintele Vladimir Beregoi, Președintele asociației, Părintele Dragoș-Ionel Trofin, Inspector bisericesc, Părintele Aurelian Ciprian Tacu, Consilier eparhial, Părintele Eduard – Nicușor Irimiea, Consilier administrativ și voluntarii asociației au vizitat cele șapte parohii din mediul rural, fiind ajutați și coordonați de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Secretar al Mitropoliei Basarabiei.

Grupul țintă de tineri, care provin din familii cu dificultăți financiare precare, au primit în dar haine și încălțăminte călduroasă pentru sezonul rece. Pachetele au fost distribuite cu ajutorul preoților parohi din localitățile menționate anterior, care au avut un rol important în aflarea nevoilor și dorințelor copiilor.

Prin această activitate a Caravanei „Dar de Crăciun” s-a marcat cu bucurie minunata perioadă a sărbătorilor de iarnă în care ne aflăm, aducând în viața familiilor mai puțin norocoase atmosfera pe care cu toții o simțim de Crăciun.

Copiii entuziasmați de daruri, printr-o bucurie sublimă, i-au răsplătit pe cei prezenți cu colinde tradiționale românești, care au prins viață și cu urări de sănătate, revărsate din sufletele lor luminoase.

Părintele Vasile Alcaz, Protopopul de Ungheni, a mulțumit membrilor Asociației și voluntarilor pentru generozitatea, solidaritatea și compasiunea manifestată față de nevoile comunităților basarabene, astfel de campanii fiind „un prilej bun pentru a ne aduna în Numele lui Hristos, a-L lăuda pe Dumnezeu și a-I mulțumi pentru darurile cele de trebuință vieții noastre. Datorită dvs. am văzut astăzi chipuri de copii radiind de bucurie și de emoție sinceră. Vă mulțumim din suflet pentru grija, atenția și dragostea manifestată și vă așteptăm cu mare drag oricând în Protopopiatul Ungheni, respectiv pe meleagurile noastre basarabene!”

La rândul său, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, cu multă considerație și recunoștință, a adresat un cuvânt de mulțumire echipei Asociației pentru inițiativa și efortul de a veni în Basarabia, care au reușit prin această campanie să schițeze zâmbete calde pe fețele copiilor.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img