Ultimele știri

Întâlnirea semestrială a Protopopiatului Orhei

În debutul ședinței PC Părinte Protopop de Orhei, Ioan Marian, a prezentat fișa de lucru și temele ce vor fi expuse spre atenție.

 

Deoarece o importanță sporită pentru noi este viitorul Bisericii ca instituție divino-umană și a membrilor ei de mâine, propun să avem o temă ce am intitulat-o Misiunea Preotului în apropierea Tinerilor de Biserică.

Tinerii de astăzi sunt creștinii de mâine care vor purta mesajul Evangheliei Mântuitorului Hristos mai departe şi vor păstra nealterate credinţa şi tradiţiile Bisericii noastre Ortodoxe.

De aceea trebuie sa ne facem simțită prezența noastră între ei cât mai des.

Tinerii sunt prioritari pentru noi, pentru Biserica Ortodoxă, de aceea preoții, în misiunea lor social-pastorală, trebuie să-i aducă pe tineri la Biserică sau, aşa cum se întâmplă de multe ori, să aducă Biserica la tineri.

Să-i implicăm pe tineri cât mai mult în activitățile sociale și culturale ale Bisericii și aș spune aici că ne bucurăm de mult elan din partea tinerilor, ei vin cu multă dragoste la asemenea solicitări din partea noastră și cred că știm cu toții ce activități deosebite desfășoară, chiar de sunt lucruri mici dar pe ei îi marchează (Pr. Prot. Ion Marian).

 

Sunt situaţii în care tinerii nu reacționează pozitiv de aceea trebuie să căutăm cele mai potrivite mijloace pentru a rezolva această problemă, și anume prin:

 

  • Organizare de tabere, implicarea lor în acțiuni sociale de voluntariat, cinema în aer liber! Este vârsta în care tânărul caută și își pune întrebări și așteaptă răspunsuri, este vârsta în care își dorește foarte multe;
  • Seri duhovnicești catehetico-morale cu întrebări și răspunsuri la frământările lor;
  • Liturghie deschisă în cursul săptămânii doar cu ei pentru a intra în esența bucuriei de a fi părtași la tot ce se petrece în Biserică;
  • O abordare cât mai frecventa a bibliei în predicile noastre, cu explicații din versete fixe, provocare la citirea bibliei dar și cu exemple din pateric, viețile sfinților și învățături duhovnicești;
  • O atenție deosebită să atragem la viața și comportamentul nostru, pentru că tinerii sunt cei care caută modele vii pentru ei.

 

Biserica și refugiații.

Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

 

O altă abordare a unei probleme stringente sau mai degrabă o provocare a Bisericii la valul de refugiați veniți în țara noastră și raportul Bisericii în sprijinul celor ce au urgent nevoie de ajutor.

În luările de cuvânt preoții au venit cu unele propuneri și invitații la unele activități de cultură sau comemorări ale unor zile ce ne leagă de istorie neam si Biserică.

La fel am anunțat că spre sfârșitul verii vom avea preconizată o reîntâlnire a preoților din Protopopiatul nostru, doar ca într-un cadru mai larg, preotul cu preoteasa, pentru a ne cunoaște și a ne împărtăși din experiențe unul altui (Pr. Prot. Ion Marian).

 

Spre finalul ședinței pe lângă multitudinea de gânduri împărtășite colegial, Părintele Protopop și-a anunțat intenția de a procura un sediu în orașul Orhei pentru ca în viitor să fie un loc oficial unde să avem întâlniri, simpozioane sau conferințe.

 

Cu noi este Dumnezeu cu al Său Har și cu a Sa iubire de oameni! Amin!

 

 

Sector Comunicare Media și Relații Publice.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img