Ultimele știri

Întâlnirea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu domnul Secretar de stat, Adrian Dupu, la sediul Mitropoliei Basarabiei

Marți, 24 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a primit vizita domnului Adrian DUPU, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele Mitropoliei Basarabiei, finalizate în anul 2022 cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate și prezentate noile inițiative care se doresc a fi implementate în anul 2023 în Mitropolia Basarabiei, evidențiind importanța ajutorului oferit de către Guvernul României, prin intermediul DRRM.

Părintele Mitropolit a mulțumit domnului Secretar de stat Adrian Dupu pentru disponibilitatea și ajutorul oferit de instituția pe care o conduce, pentru susținerea misiunii Bisericii Neamului în spațiul basarabean, respectiv pentru răspunsul prompt la nevoile sociale, spirituale și materiale ale clericilor și credincioșilor din Republica Moldova, care solicită ajutorul financiar prin apelul de proiecte lansat anual de către Departament.

Întâlnirea a continuat prin vizitarea Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, unde domnul Adrian Dupu a putut aprecia lucrările de construcție și de modernizare care au fost efectuate asupra clădirilor sediului mitropolitan, anul trecut. Constatarea și evaluarea calității lucrărilor executate, vor fi reper pentru derularea și a altor activități ce vin în sprijinul credincioșilor din Republica Moldova.

Menționăm că Secretarul de stat, domnul Adrian Dupu, a vizitat și cu alte ocazii sediul Centrului eparhial, cum ar fi evenimentele dedicate celor 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, când a fost decorat cu Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul I, de către ÎPS Părinte Petru.

Din delegația administrației mitropolitane, au participat la întâlnire: Părintele arhidiacon Maxim Sturza, Consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului și Părintele arhidiacon Constantin Olariu, Consilier mitropolitan Comunicare, Media și Relații Publice.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img