Ultimele știri

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei – vizită frățească în Episcopia Caransebeșului

    Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a efectuat recent o vizită frățească în Episcopia Caransebeșului, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

   Însoțit de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și de mai mulți colaboratori de la Centrul Eparhial, Întâistatatorul Mitropoliei Basarabiei a vizitat reședința episcopală din orașul de pe Timiș și Sebeș, care în piscop se află într-un amplu piscop de renovare și înfrumusețare.

   În continuare, cei doi ierarhi au vizitat Catedrala Episcopală Învierea Domnului, lăcaș de cult târnosit (sfințit) în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910 – 2010) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

   Cel de-al treilea obiectiv a fost Catedrala istorică Sfântul Mare Mucenic Gheorghe care are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat și locul unde au fost instalați toți episcopii Caransebeșului.

   Părintele mitropolit a vizitat și Biserica Sfântul Ioan Botezătorul sub a cărei solee își doarme somnul de veci primul episcop al Caransebeșului, Ioan Popasu, precum și episcopul Emilian Birdaș, primul episcop după reînființarea episcopiei în anul 1994, fiind înmormântat în pronaos. Ierarhii au aprins o lumânare și au înălțat o rugăciune pentru odihna sufletelor înaintașilor.

   Totodată, cei 2 ierarhi au vizitat mănăstirile: Teiuș, Piatra Scrisă. Brebu, Vasiova precum și bisericile Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș și Schimbarea la Față din municipiul Reșița.

   Înaltpreasfinția Sa a consemnat în toate evengheliile din sfintele locașuri vizitate, exprimându-și bucuria și felicitarea pentru toată activitatea Preasfințitului Părinte Lucian.

   La rândul său, Părintele Episcop Lucian i-a dăruit Înaltpreasfințitului Petru o icoană, o cădelniță, precum și alte daruri pentru întreaga delegație din Basarabia.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img