Ultimele știri

Înscrieri pentru campania de Paști „Masa Bucuriei” 2018.

În perioada martie- aprilie 2018, Misiunea Socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează a noua ediţie a campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”. Campania se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi are drept scop solidarizarea socială în sprijinul oamenilor aflaţi la limita existenţei: bătrâni singuri, familii nevoiaşe, bolnavi ţintuiţi la pat. Acţiunea culminantă din campanie este colecta naţională de produse alimentare care în acest an va avea loc la 31 martie.

În 2017, campania Masa Bucuriei  s-a desfășurat în 20 de localităţi și  au fost colectate peste 37 de tone de produse alimentare.  În urma acestei acțiuni cele 16 parohii implicate în campanie au ajutat persoanele aflate în nevoi cu 10 tone de produse iar din produsele colectate în Chişinău, au fost oferit peste 44 000 de prânzuri calde la cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”. Totodată 50 de parohii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei au beneficiat pe parcursul anului  2017 de  12 tone de produse alimentare care au fost distribuite la 1200 de persoane.

 Centrul de resurse Călăuza solidarității și în anul curent invită parohiile dornice să se înscrie în această campanie și prin întreaga echipă a MS Diaconia va pune la dispoziţia partenerilor toate materialele necesare realizării proiectului în comunitate: materiale promoţionale (veste, pungi, pliante, postere), la fel va asigura formarea echipei de voluntari. Parohiile participante se vor responsabiliza în crearea şi gestionarea grupului de voluntari, stabilirea relaţiei cu magazinul partener precum şi distribuţia pachetelor alimentare  oamenilor nevoiaşi din localitate.

Inscrierile au loc până pe data 10 februarie a.c.

 Persoanele de contact

Ceban Ana  069474814

Preot Ioan Cosoi 079319166

Vechiu Victoria 068118841

Campania este o ocazie unică să ne unim eforturile pentru a aduce Lumina Sărbătorilor de Paşti în casele unde domneşte întunericul şi sărăcia.

Spot campanie: https://www.youtube.com/watch?v=ZqqXLULxapM

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img